Бокс. Лас-Вегас (США). Українець Василь Ломаченко (7-1, 5 КО) захистив титул чемпіона світу за версією WBO у другій напівлегкій вазі (до 58,967 кг), перемігши технічним нокаутом ямайця Ніколаса Волтерса (26-1-1, 21 КО).

 


У цьому бою Волтерс був швидким, добре захищався й інколи контратакував. Ломаченко мав переконливіший вигляд, постійно рухався і викидав удари. Він поступово нарощував темп і в шостому раунді мав уже незаперечну перевагу.


Визначальним став сьомий раунд. Активність Василя і його потужні удари не давали супернику, як то кажуть, підвести голову. А під час перерви між сьомим і восьмим раундами Волтерс покликав рефері і повідомив, що не може продовжувати бій.


Суперпопулярний конферансьє боксерських матчів американець Майкл Баффер оголосив про перемогу Василя Ломаченка. Чому насправді Волтерс відмовився виходити в ринг?


— Я не міг влучити в нього, а він бив точно в ціль, — пояснив він. — Мене так ще ніколи не били. Ломаченко потряс мене в сьомому раунді. Я виживав. Було нерозумно продовжувати. Геть усе перепробував, однак його захист був класний, він постійно був поза досяжністю для моїх ударів. Мені нічого не вдавалося. Ломаченко справді виявився таким чудовим бійцем, як про нього казали.


***


Битися з Василем Анатолійовичем тепер мало хто хоче. От лише чемпіон світу WBC філіппінець Менні Пакьяо (58-6-2, КО 38) дав зрозуміти, що готовий до бою, але в іншій категорії. Він виступає в молодшій середній вазі (до 69,855 кг).


Фото з сайту boxnews.com.ua