Футбол. Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 16-й тур.


26 листопада. «Сталь» — «Ворскла». 0:1. Дніпро. «Метеор». 700 глядачів. Рефері — Бондар (Київ). Гол: Ребенок, 89.


«Чорноморець» (Одеса) — «Зірка» (Кропивницький). 2:1. Одеса. «Чорноморець». 3 100 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область). Голи: Коркішко, 25, Андрієвський, 78 — Білоног, 3. Вилучено Зубкова («Зірка», 84, два попередження).


«Волинь» — «Динамо». 1:4. Луцьк. «Авангард». Без глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Діденко, 6 — Мораес, 21, 71, 90+3, Ярмоленко, 45.


27 листопада. «Олександрія» — «Олімпік». 1:1. Олександрія. КСК «Ніка». 2 346 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Пономар, 78 — Матяж, 50 (п). Вилучено Запорожана («Олександрія») і Поступаленка («Олімпік») — обох у перерві між таймами, за неспортивну поведінку.


«Карпати» — «Зоря». 2:2. Львів. «Арена Львів». 1 923 глядачі. Рефері — Труханов (Харків). Голи: Худоб’як, 12, Бланко-Лещук, 29 — Сухоцький, 22, Любенович, 90.


«Дніпро» — «Шахтар». 0:2. Дніпро. «Дніпро-Арена». 5 493 глядачі. Рефері — Козик (Мукачеве). Голи: Коваленко, 36, 39. На 24-й хвилині Марлос («Шахтар») не реалізував пенальті (воротар).


Хоча матчі туру і відбувалися за присутності мізерної кількості глядачів на трибунах, вони здебільшого відзначалися бойовим протистоянням і напруженням.


Нарешті виграла «Ворскла». Переможного удару полтавчани завдали на передостанній хвилині зустрічі проти «Сталі». Але й умовні господарі віддали всі сили боротьбі. І цілком заслуговували бодай на нічию.


Одесити, котрі також останнім часом звитягами не тішили прихильників, досягли вольового виграшу. Вони пропустили швидкий гол, рахунок зрівняли ще в середині першого тайму. А переможного удару завдали вже під завісу протистояння.


У Луцьку господарі забили швидкий гол. Але поступово динамівці перебрали ініціативу і надалі диктували умови, здобувши результативну звитягу. Ярмоленко перервав своєрідну гольову «посуху» тривалістю майже чотири місяці. Хоча це «закляття» стосувалося лише ігор за клуб. Адже в збірній динамівський півоборонець клав м’ячі в ціль досить регулярно.


Поліпшив бомбардирське становище Мораес, котрий відзначився хет-триком. Тепер на його рахунку 9 забитих м’ячів у чемпіонаті і він — лідер у суперечці бомбардирів.


Було досить цікаво і в неділю. Учасники олександрійської зустрічі, котрі посідають почесні місця в турнірній таблиці (господарі — п’яту позицію, гості — четверту), демонстрували футбол не такий і видовищний. Однак пристрастей було чимало.


Хоча поведінка окремих гравців переходила межу дозволеного. Коли вже вийшов час першого тайму, двоє гравців кинулися з’ясовувати стосунки за допомогою далеко не футбольних прийомів. За це їх вилучили з поля.
Протягом зустрічі у Львові футболістам «Зорі» доводилося перебувати в ролі наздоганяючих. І лише на останній хвилині основного часу, виконуючи штрафний, досвідченому Любеновичу ефектним ударом майже з лінії карного майданчика вдалося вразити ворота «левів» і врятувати свою команду від поразки.


Не збавляє лідерського темпу «Шахтар». Він і в Дніпрі мав велику перевагу, здобувши чергову перемогу. Доля поєдинку вирішилася ще в першому таймі після двох влучних ударів Віктора Коваленка.

Ветеран «Карпат» Ігор Худоб’як відкрив рахунок у львівській зустрічі.


Фото Євгена КРАВСА (зі Львова, спеціально для «Голосу України»).