Оновлений вигляд та «енергетичну незалежність» отримає найбільший у Херсоні кіноконцертний зал «Ювілейний». Тут виступають зірки естради світового рівня, але вигляд у комунального закладу з кожним роком дедалі гірший — на його утриманні хронічно економили. 

 

Тепер віддаватимуть борги: управління культури Херсонської ОДА підготувало масштабний проект оновлення комплексу. Він передбачає не тільки реконструкцію гримерок, глядацької зали, купівлю нового освітлювального та звукового обладнання тощо, а й встановлення сонячної електростанції вартістю 2,6 млн. грн.


У розмові з кореспондентом «Голосу України» очільник управління культури Світлана Думинська наголосила, що енергія, отримана від природного світила, повністю забезпечить усі потреби «Ювілейного», зокрема й роботу системи клімат-контролю. Тепер депутати облради мають проголосувати за виділення коштів з місцевої скарбнички. Втім, заперечення з їх боку навряд чи будуть, оскільки сонячна електростанція на даху кіноконцертного залу окупиться менш як за три роки.

Херсонська область.