23 листопада Україна вшанувала пам’ять Блаженнішого Митрополита Володимира. 81 рік тому в цей день на світ Божий з’явився майбутній предстоятель Української православної церкви.

 


Для багатьох він став духовним наставником і учителем, надійною опорою в складних життєвих ситуаціях. Його чули і розуміли, бо Митрополит Володимир прагнув до єдності, діалогу і був беззаперечним моральним авторитетом.


Саме тому найдорожчою реліквією у своєму житті народний депутат сьомого скликання Володимир Продивус вважає орден, який вручив йому Митрополит Володимир за благодійну діяльність. Власне тому він прагне продовжити справу, започатковану покійним предстоятелем УПЦ, і бачить у цьому своє покликання і призначення.


На круглому столі, на якому йшлося про шляхи врегулювання конфлікту в Україні і пропозиції про відновлення миру та позицію церков і релігійних спільнот, відомий меценат і благодійник висловив готовність стати ініціатором і нести персональну відповідальність за об’єднавчі процеси в країні.


Водночас варто зауважити, учасники круглого столу, організованого Українським інститутом досліджень екстремізму, в кулуарах висловлювали думку про те, що владі варто подумати над координацією зусиль релігійних спільнот і громадських організацій, аби діалог у суспільстві був постійним і сприяв об’єднавчим процесам. Вони вважають, що в країні варто запровадити посаду уповноваженого з питань релігії і духовності при Президентові України.


Вони високо оцінили пропозиції Володимира Продивуса і його почуття персональної відповідальності. А тому, на їхню думку, його призначення на посаду уповноваженого дозволить інтенсифікувати діалог, сприятиме об’єднанню зусиль на досягнення миру в Україні, допоможе знайти шляхи до порозуміння у цей складний час, втілити у життя плани Митрополита Володимира, які той залишив у спадок своїм послідовникам.
А тим часом Володимир Продивус продовжує втілювати в життя спадщину покійного предстоятеля УПЦ і готується вкотре організувати дійство Святого Миколая для дітвори, започатковане з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира.


Фото з особистого архіву Блаженнішого Митрополита Володимира.