Середа у Запоріжжі була політично активною. Почалося все з чергової сесії міськради, на якій очікувалося рішення про відставку міського голови Олександра Сіна та секретаря міськради Романа Тарана. Однак внаслідок низки політманеврів, зокрема, виключення О. Сіна із Партії регіонів та інформаційна кампанія, що є лише шанс «поміняти шило на мило», все закінчилося тим, що навіть спроба внесення до порядку денного питання про відставку обох посадовців не набрала й десяти голосів. Єдиним суттєвим рішенням сесії стала підтримка родини загиблої у травні від рук психічно хворого чоловіка фельдшерки швидкої допомоги. Та ще було оголошено, що частина міських чиновників рівня голів райадміністрацій та їхніх заступників вийшла із Партії регіонів та створила нову фракцію «Єдність».

Тим часом під стінами міської ради відбувся півтисячний мітинг — в основному молодиків з прапорами Росії, Білорусі та Казахстану. Основною ж метою цієї «дивної», як охрестили її запоріжці, акції стало забезпечення фото з великим російським прапором на тлі міськради. Адже спочатку мітингувальники взагалі жодних вимог не висували, а потім трохи повигукували щось на кшталт «Пеклушенка на царство» (тобто на підтримку недавнього голови облдержадміністрації), чи «Янукович — наш президент». 

Далі були вимоги не перейменовувати у Запоріжжі вулиці (які ніхто не перейменовує) і не руйнувати пам’ятник Леніну, який теж ніхто поки що не руйнує. Тож до 18 години майже всі учасники проросійського мітингу розійшлися, хоча активісти Майдану біля облдержадміністрації про всяк випадок були готові стати на захист адмінбудівлі.

У цій ситуації неабияку політичну активність проявив новий голова Запорізької ОДА Валерій Баранов. Спочатку він виступив перед мітингувальниками з російськими прапорами (вони його вислухали, сховавши на час свою атрибутику), а потім уже на Майдані перед облдержадміністрацією. Тут він прийняв узгоджений текст присяги на вірність запорізькій громаді. І ще: нагадала про себе, нарешті, й обласна прокуратура. Вона виступила із заявою, що «всім протиправним діям, які можуть загрожувати цілісності країни і спокою громадян, органами прокуратури буде дана принципова оцінка».