23 грудня на пленарному засіданні дев’ятої сесії Рівненської облради сьомого скликання депутати розглянуть та приймуть рішення щодо порядку визнання бійців-добровольців АТО із числа мешканців Рівненської області, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України.


При облраді та ОДА утворять відповідну комісію. Склад та положення про неї буде затверджено розпорядженням голів облради та ОДА. Фінансування витрат, пов’язаних із введенням у дію цього рішення, здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету.


У проекті рішення враховано рекомендації постійної комісії облради з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей від 25 жовтня 2016 року щодо необхідності напрацювання механізму офіційного визнання бійців-добровольців АТО. Отже, вносяться відповідні зміни до рішення обласної ради від 17.06.2016 р. 


№ 169 «Про статус ветеранів війни — добровольців учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції в період її проведення».


— Це має стати нашою спільною справою — вшанувати і гарантувати соціальний та правовий захист бійців добровольчих батальйонів, адже саме добровольці перші стали на захист нашої країни, — зазначив голова Рівненської облради Микола Драганчук. — Кожен боєць із Рівненщини має бути визнаний на регіональному рівні. Такі кроки повинні спонукати центральну владу до відповідних невідкладних загальнодержавних заходів.


За матеріалами прес-служби Рівненської облради підготувала Олександра ЮРКОВА.