Дорогі друзі!


Щиро вітаю з 200-річчям університету.


Історія одного з найстаріших аграрних вишів України є унікальною. Створений два століття тому в передмісті Варшави, пройшовши плідний етап розвитку в Люблінській губернії, інститут земельного господарства отримав постійну прописку в Харкові, де стараннями видатних творців вітчизняної освіти й науки якісно утвердився і зміцнів, став потужним центром харківської агрономічної школи.


Освітня інституція з багатовіковими традиціями за роки свого існування дала путівку в життя, визначила подальшу долю служіння улюбленій справі десяткам тисяч кваліфікованих спеціалістів. Серед них — знані вчені та науковці, громадські та державні діячі, керівники підприємств і господарств. І це зрозуміло, адже в університеті не лише здійснюють професійну підготовку, а й займаються формуванням і розвитком зрілої, працелюбної, творчої особистості, вчать бути дбайливими господарями на землі.


Бажаю вашому згуртованому колективу й надалі щоденною працею зміцнювати фундамент славних традицій університету, стверджуватися в сучасності та впевнено крокувати до майбутніх звершень і перемог в ім’я процвітання України.


Доброго здоров’я вам, миру та благополуччя!


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.