В екстремальних умовах доводиться працювати депутатам Херсонської міської ради. Щойно вони зібралися на сесію, а вже довелося з неї тікати, бо якийсь анонім телефоном хутко "замінував" будівлю міськради. Та коли учасники сесії подалися на вихід, там їх уже зустрічав велелюдний пікет із членів трудового колективу комунального підприємства "Херсонелектротранс".

 

Водії, інженери та слюсарі, котрі обслуговують тролейбусний парк обласного центру, буквально благали місцевих урядників не дати їхнім родинам померти з голоду. Адже всі без винятку рахунки підприємства арештували за борги перед бюджетом та Пенсійним фондом ("Голос України" про це вже писав). І депутати міськради, звісно, зглянулися над бідолахами-комунальниками: ухвалили рішення виділити чергову дотацію на погашення заборгованості. Але одразу ж виникла нова проблема: де взяти ті вісім мільйонів з лишком, якщо бюджетний рік наближається до завершення і ці витрати в скарбничці не передбачені?

 

Вихід пропонують простий -- заплатити борги з тих тринадцяти мільйонів гривень, що їх виділили "Херсонелектротрансу" для закупівлі дванадцяти вживаних тролейбусів "Шкода" з Чехії. Рахунки комунального підприємства завдяки цьому, звичайно, розблокують, та невідомо, чи надовго: як не крути, а без регулярних дотацій підприємство, чий транспорт перевозить переважно пільговиків, і надалі залишатиметься у вічних боржниках та кандидатах у банкрути.

 

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

 

Херсон.

 

Голос України