Шахи. Нью-Йорк (США). Тут завершився матч за звання чемпіона світу ФІДЕ. Нинішній власник титулу 26-річний норвежець Магнус Карлсен зміг захистити своє звання. Він здолав свого однолітка Сергія Карякіна — уродженця України (АР Крим), котрий свого часу «дезертирував», змінивши українське громадянство на російське.


Протягом відведених регламентом 12 партій гросмейстерам не вдалося визначити сильнішого. Суперники 10 разів розписували мирову, вигравши кожний по партії. За рахунку 6:6 шахісти визначали переможця на тай-брейку.
Перші два рапіди (партії з укороченим тимчасовим лімітом) завершилися внічию, але два наступні були за норвежцем. Отже, рахунок на тай-брейку став 3:1 на користь Карлсена, який виграв матч і зберіг звання чемпіона світу.


Відзначимо, що Магнус володіє світовою шаховою короною з 2013 року, відібравши її в індійця Вішванатана Ананда. Відтоді норвежець двічі захистив звання. До речі, цього разу він зробив собі шикарний подарунок. Адже саме 30 листопада Карлсен святкував свій день народження.