Футбол. Кубок України. 1/4 фіналу. 30 листопада.


«Дніпро» — «Ворскла» (Полтава). 1:0. Гол: Баланюк, 73.


«Дніпро»: Лунін, Адамюк, Лопирьонок, Сваток, Влад, Сергій Кравченко, Політило, Лучкевич, Ротань, Луньов, Кожушко (Баланюк, 46). Тренер — Дмитро Михайленко.


«Ворскла»: Непогодов, Сімінін, Чеснаков, Дитятьєв, Пердута, Дмитро Кравченко, Ткачук (Бартулович, 69), Турсунов, Кобахідзе, Ребенок (Одарюк, 84), Хльобас (Загорулько, 79). Тренер — Василь Сачко.
Видалено Турсунова, 82 (два попередження).


Рефері — Анатолій Жабченко (Хмельницький).


Дніпро. «Дніпро-Арена».        1 401 глядач. Мінус 10 градусів.


Переможний м’яч господарів красивим обвідним ударом, перебуваючи під досить гострим кутом, забив 19-річний форвард дніпрян Денис Баланюк. Тут варто відзначити інтуїцію Дмитра Михайленка, котрий випустив юного нападника на заміну. І той, як бачимо, виправдав довіру тренера.


Слід сказати, що в цьому гострому і безкомпромісному поєдинку, в якому команди не дозволяли собі авантюрних дій, «Дніпро» був дещо активніший, часто намагаючись загострити події.


***


— Завжди важко програвати, — сказав наставник гостей Василь Сачко. — У першому таймі була рівна боротьба, а в другому ми почали поступатися в середині поля, у швидкості. «Дніпро» закономірно виграв.
Жодного разу ми, на жаль, не влучили у площину воріт. Від усіх наших футболістів чекали більшого. Планували виграти, налаштовували хлопців на це, але щось незрозуміле відбувається з деякими виконавцями, до яких важко достукатися з певних причин. А це все впливає на гру команди...


***


Отже, «Дніпро» став другим півфіналістом. Перший — «Миколаїв», котрий минулої суботи вибив з боротьби лідера Першої ліги «Іллічівець» (Маріуполь) — 0:0 (пенальті — 4:2).


Останнього дня осені мали визначитися ще два учасники 1/2 фіналу. Але в справу втрутилися морози і сніг, котрі зробили непридатними для гри поля в Полтаві та Охтирці. Тому матчі «Полтава» — «Шахтар» і «Нафтовик» — «Динамо» скасували.