Медіа-форум у рамках проекту «Жінки — це 50% успіху України» відбувся у Кропивницькому. Говорили про роль жінок у формуванні місцевої політики та процесах децентралізації, про можливості об’єднань депутаток тощо.


У рамках форуму його організатори відзначили редакційні колективи, які стали переможцями конкурсу на краще висвітлення матеріалів на гендерну тематику, що тривав з 15 травня по 15 листопада. Участь у ньому взяли 20 видань, які подали майже 50 матеріалів. Переможцями обрано 10 редакційних колективів.


— Рекордсменом стала газета «Знам’янські вісті», яка подала до участі в конкурсі 20 робіт. Для того щоб ці публікації були цікавими, редактор видання Надія Коленченко навіть їздила до Верховної Ради України, де брала інтерв’ю в депутаток, які входять до міжфракційного об’єднання «Рівні можливості», — розповіла одна з організаторок конкурсу, президент Кіровоградської асоціації «Громадські ініціативи» та регіональний координатор проекту «Жінки — це 50% успіху України» Любов Лук’янцева. — У газеті відкрили постійну рубрику «Рівність та повага». Ця рубрика викликала соціальний резонанс і створила зворотній зв’язок між редакцією та читачами. Ми живемо в інформаційну епоху, коли стираються традиційні гендерні межі. Тож маємо говорити про ті питання, які важливі для нашого суспільства.


Кропивницький.

 


На знімку: активні учасниці конкурсу Катерина Матко («Сільське життя», Знам’янський район), Ірина Балашова («Сільський вісник», Олександрійський район) та Любов Лук’янцева (у центрі).


Фото Віталія ТЕРНАВСЬКОГО.