Село Борбин, розташоване майже за 25 кілометрів від райцентру Млинів на Рівненщині та на такій само відстані від залізничної станції, що у волинському селищі Олика, очікують нові перспективи у році, що наближається. Адже вже незабаром Борбин увійде до Острожецької сільської об’єднаної територіальної громади. 18 грудня тут відбудуться перші місцеві вибори. А ще борбинці завдяки своїй згуртованості зможуть отримати реальний результат у розв’язанні наболілої проблеми, яка тягнеться роками.

 

Представники громади свої колективні звернення до влади розпочали із верхніх її щаблів. Вони писали до Голови Верховної Ради України, а також звертались в адміністрацію Президента щодо будівництва школи-садка та ремонту відрізку дороги Олика — Велика Городниця між селами Малин та Посників, а саме покласти на бруківку шар покриття з асфальтобетонної суміші.


Проте офіційні відповіді-відмови не розчарували борбинців, а лише згуртували до прийняття мудрого рішення порадитися з депутатом Рівненської обласної ради Аллою Черній, яка обрана по їх виборчому округу №29. Допомагав громаді села і начальник відділу освіти, молоді та спорту Млинівської РДА Тарас Гордійчук.


— Місцева школа перебуває в жахливому стані, оскільки проблемними є дах та стіни будівлі. Це тягнеться ще з 2013 року. Тоді ж за рахунок коштів бюджету розвитку обласного бюджету було завершено розроблення проектно-кошторисної документації на будівництво навчально-виховного комплексу по вулиці Шкільній, 11, в селі Борбин. 25 листопада в стіні утворилась нова тріщина, тому громада просить про допомогу у розв’язанні проблеми, — розповів Тарас Гордійчук.


Днями в селі Борбин побували голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук, голова постійної комісії Рівненської обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури Микола Кучерук і директор департаменту з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації Ярослав Мазярчук, які поспілкувалися із селянами, вислухали їх ініціативи, оглянули школу.


— Село Борбин розвивається. Майже сто діток готові йти в дитячий садок. Тому школа, де нині 240 учнів, має перспективи. Обласна влада підтримає громаду Борбина. За моїм дорученням фахівці оглянуть школу та нададуть відповідні висновки. Сьогодні бачу два варіанти розв’язання проблеми: або це буде повна заміна даху та ремонт приміщення, або, якщо вартість ремонтних робіт, згідно з підрахунками, перевищуватиме 10 мільйонів гривень, будуватимемо школу-садок. Тим паче що проектно-кошторисну документацію вже розроблено. Громада не залишиться сам на сам зі своїми проблемами, — резюмував голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук.


У свою чергу Служба автомобільних доріг запевняє, що ремонт дороги Олика — Велика Городниця буде включено у план робіт на 2017 рік.

Рівненська область.