В об'єктив фотокореспондента "Голосу України" Олександра КЛИМЕНКА події на Донбасі потрапляють від початку російської агресії. З сотень знімків, зроблених у АТО, окремі неодноразово були представлені на всеукраїнських та міжнародних виставках.

 

На знімку:

 

Директор
Тернопільської
обласної універсальної наукової бібліотеки
Василь ВІТЕНКО
отримує у подарунок
"Фронтовий альбом"
Олександра КЛИМЕНКА.

 

Частину з них митець вирішив розмістити у книзі "Фронтовий альбом". Напередодні Дня Збройних Сил України, що святкуватимемо 6 грудня, редакція газети та автор видання подарували об'ємний фотоальбом Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці.

 

Книга до сліз реалістична, містить півтори сотні світлин про війну на сході України, про взаємовідносини бійців у зоні АТО, про покинуті домівки людей, котрі мешкали тут, про соняхи, які так і не зібрали з полів...

 

Окрім знімків, є й історії, записані Олександром Клименком у "Фронтовий альбом". "Інколи я сам боюся своїх знімків, боюсь, що ті, кого я знімав, уже мертві. Але фото також зберігає якщо не душу, то пам'ять", -- зазначає автор книги, фільмуючи нашу трагічну історію для наступних поколінь.

 

Книгу-фотоальбом зможуть переглянути у Тернопільській бібліотеці всі охочі, адже вона буде центральним експонатом виставки, яку відкриють тут до Дня Збройних Сил.

 

Галина МИКОЛИН.

Фото автора.

 

Тернопільська область.

 

Голос України