У Рівненському військовому госпіталі відбулося відкриття відремонтованого приміщення клубу, що стало можливим завдяки спільним зусиллям військових, волонтерів, меценатів та керівництва Рівненської обласної ради.

 

Штукатурка сиплеться, стеля підтікає, підлога стерта – у таких умовах доводилося проводити своє дозвілля бійцям. Адже місця, де ще б можна влаштовувати концерти та наради, у госпіталі не було. Самотужки профінансувати капітальний ремонт військові не могли – коштів вистачило лише для того, щоб закупити будівельні матеріали. Тому за підтримкою звернулися до волонтерської організації «Покрова» та керівництва Рівненської обласної ради.

 

– Раніше це приміщення важко було назвати клубом. Нині ж завдяки спільним зусиллям військових, волонтерів і фінансовій підтримці мецената Віктора М’ялика, котрий, власне, й оплатив ремонтні роботи, тепер тут можна проводити різноманітні наради, запрошувати творчі колективи, які виступатимуть для наших бійців. Бо найголовніше – це наша армія, допомога їй, в тому числі – психологічна реабілітація, – зазначив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

 

Голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук зауважив, що впродовж трьох місяців ремонтних робіт приміщення клубу у Рівненському військовому госпіталі виглядає як нове. Тут оновили підлогу, пошпаклювали стелю, встановили пластикові вікна і запасний вихід, а ще облаштували сцену.

 

Також меценат Віктор М’ялик одразу на місці надав ще 10 тисяч гривень для того, аби керівництво військового госпіталю закупило нову звукову апаратуру. Тому вже найближчим часом у актовій залі відбудеться повноцінний концерт до Дня Збройних Сил України.

 

– Коли в Україні війна і просять про допомогу, то мені хочеться допомагати, щоб наші воїни швидше одужували, – наголосив меценат Віктор М’ялик, якого за таку патріотичну, громадянську позицію голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук нагородив Почесною грамотою обласної ради та відповідним нагрудним знаком.

 

За матеріалами прес-служби Рівнеоблради підготувала Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України