Футбол. Вільнюс (Литва). VІІ міжнародний юнацький турнір U-10 «Ateіtіs Cup». Його переможцем стали вихованці школи київського «Динамо» під орудою тренерів Валерія Краснощока й Андрія Башлая.


У змаганнях участь брали 28 команд з Італії, України, Іспанії, Литви, Латвії, Швейцарії, РФ, поділені на сім груп, по чотири в кожній. Зокрема, Іспанію представляла «Барселона», Італію — «Ювентус» (Турин). Поєдинки відбувалися в критому манежі, вони передбачали два тайми по 18 хвилин у форматі 8+1 на півполя.


На груповому етапі динамівці переграли господарів турніру «Жальгіріс» — 2:0, розгромили російську «Балтику» (Калінінград) — 5:0 і білоруську «Зміну» (Мінськ) — 4:1. У чвертьфіналі кияни переконливо обіграли «Ювентус» — 4:1, хоча й програвали після першого тайму (0:1).


За крок до фіналу кияни лише за 2 хвилини до фінального свистка дотиснули ще одну команду з Вільнюса — 1:0. У вирішальному матчі українські діти здолали мінське «Динамо» — 3:1.


Приз найкращого нападника турніру отримав Матвій Пономаренко, який забив найбільше м’ячів. А найкращим півоборонцем став Лука Лемешко — хлопчина зі Львова, якого тренери «Динамо» U-10 поки що залучають лише на турніри.