В об’єктив фотокореспондента «Голосу України» Олександра Клименка події на Донбасі потрапляють від початку російської агресії. З сотень знімків, зроблених у зоні АТО, окремі неодноразово було представлено на всеукраїнських та міжнародних виставках.


Частину з них митець вирішив розмістити у книзі «Фронтовий альбом». Напередодні Дня Збройних Сил України, який відзначатимемо 6 грудня, редакція газети та автор видання подарували об’ємний фотоальбом Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці.


Книга до сліз реалістична, містить півтори сотні світлин про війну на сході України, про взаємовідносини бійців у зоні АТО, про залишені домівки людей, що мешкали тут, про соняхи, які так і не зібрали з полів...
Окрім знімків, є й історії, записані Олександром Клименком у «Фронтовий альбом». «Інколи я сам боюся своїх знімків, боюсь, що ті, кого я знімав, уже мертві. Але фото також зберігає якщо не душу, то пам’ять», — зазначає автор книги, фільмуючи нашу трагічну історію для наступних поколінь.


Книгу-фотоальбом зможуть переглянути у Тернопільській бібліотеці усі охочі, адже вона буде центральним експонатом виставки, яку відкриють тут до Дня Збройних Сил України.

Тернопільська область.

 


На знімку: директор Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки Василь Вітенко отримав у подарунок «Фронтовий альбом» Олександра Клименка.


Фото автора.