В області завершується реалізація Регіональної комплексної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращання умов життєзабезпечення сільського населення «Власний дім». 

 

Вона була розрахована на 2012—2016 роки. На жаль, її результати невтішні, і заступник начальника управління містобудування та архітектури ОДА Михайло Івасішин назвав основні причини. Обсяги будівництва житла та інженерних мереж на селі залишаються низькими переважно через відсутність у більшості сільського населення матеріальних ресурсів для виконання таких робіт. Водночас понад 2 тис. сімей бажають збудувати, придбати житло або оснастити територію інженерними мережами.


Як з’ясували спеціалісти, загальна потреба у кредитних ресурсах для реалізації цих заходів на території, підконтрольній українській владі, протягом шести років становить майже 120,0 млн. грн. На період 2017—2022 роки програмою передбачено фінансування в сумі 56 млн. грн., у тому числі за кошти обласного бюджету 25,6 млн. грн. Це дасть можливість надати кредити 1120 сільським сім’ям.

Луганська область.