Дорогі бойові побратими!


Чверть століття історії Збройних Сил України — це складний період становлення та розвитку, який за драматизмом перебігу подій не має аналогів у світі. Розпочавши свій шлях як частина відірваного сегмента радянської армії, будучи заручниками свідомого знищення оборонного потенціалу держави, Збройні Сили України, попри усі труднощі, гідно виконали свій обов’язок — зупинили просування російської агресії.


Саме з того часу розпочався відлік справжнього бойового літопису національних Збройних Сил. Він позначений численними прикладами військової майстерності, нестандартністю управлінських рішень, рішучістю і стійкістю, мужністю та героїзмом військовослужбовців українського війська.


З нагоди свята висловлюю щиру вдячність усьому українському народу, військово-політичному керівництву держави за невпинну підтримку Збройних Сил України. Високо ціную героїчні, надлюдські зусилля всього особового складу, командирів, командувань у досягненні революційних змін у розвитку Збройних Сил України, які відбулися за останні роки.


Збройні Сили України інтенсивно розвиваються, адже часи нехтування проблемами армії в нашій державі назавжди канули в минуле. Ми маємо амбітні плани — вивести Збройні Сили на рівень передових армій світу.

Завдяки постійному надходженню сучасного озброєння та військової техніки, впровадженню у систему підготовки військовослужбовців набутого бойового досвіду ми швидко досягнемо вагомих результатів. Україна буде надійно захищена від будь-якого агресора.


Схилимо свої голови і віддамо шану загиблим побратимам. Вони назавжди залишаться в наших серцях! Ми маємо довершити ратну справу гідною перемогою над ворогом. Українська земля буде визволена.


У цей святковий день бажаю вам міцного здоров’я, щастя, добробуту, оптимізму, здійснення всіх планів і задумів в ім’я процвітання України та зміцнення її обороноздатності. Пам’ятайте, Господь завжди оберігає тих, хто захищає свою Батьківщину.


Віктор МУЖЕНКО, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України.