Сьогодні ми відзначаємо 25-ліття Збройних Сил України. 25 років історії сучасних захисників України.


6 грудня у стінах Верховної Ради України 1991 року було ухвалено доленосні для війська закони: «Про Збройні Сили України» та «Про оборону України», а 13 грудня — «Концепцію оборони і будівництва Збройних Сил України».


Збройні Cили України — це спадкоємці подвигу перших українських військових формувань новітнього часу — Українських січових стрільців, це спадкоємці подвигу Армій УНР та ЗУНР, спадкоємці боротьби за державність воїнів Холодного Яру та тисяч інших військово-повстанських організацій Наддніпрянщини. Це спадкоємці боротьби Карпатської Січі — Збройних Cил незалежної Карпатської України, це спадкоємці жертовної боротьби Української Повстанської Армії.


Сучасне українське військо творилося зусиллями відданих синів України, справжніх патріотів, які вчорашні радянські підрозділи приводили до присяги на вірність народу України, часто ризикуючи становищем або навіть і життям.


Ми вшановуємо подвиг сотень і тисяч знаних і незнаних військових-патріотів, які стояли біля витоків Збройних Сил України.


Схиляю голову у пам’ять перед усіма поколіннями воїнів-борців за незалежність України, особливо перед пам’яттю героїв визвольної війни на Донбасі.


У цей день особлива вдячність усім українським військовим, які жертовно захищають Незалежність України та спокій всього вільного світу.


Дорогі наші воїни! У цей день щиро бажаю всім Вам повернутися додому живими та здоровими. Зичу Вам та Вашим родинам — благополуччя, здоров’я, а нам всім перемоги над російським агресором та мирного неба над головою.


Переможемо!  Слава Україні!


Голова  Верховної Ради України Андрій Парубій.