Південноамериканська конфедерація футболу (КОНМЕБОЛ) ухвалила рішення віддати трофей Копа Судамерикана-2016 бразильській команді «Шапекоенсе», яка загинула в авіакатастрофі, прямуючи на фінальний матч.


Як уже повідомлялося, загалом у літаку була 81 особа — 72 пасажири та 9 членів екіпажа. Літак упав у Серро Гордо (муніципалітет Ла Уньон) через брак палива.


Команда «Шапекоенсе» прямувала до колумбійського міста Медельїн, де мала зіграти у вирішальній зустрічі Копа Судамерикана (аналог Ліги Європи) проти місцевої команди «Атлетико Насьональ». Після того як відбулася трагедія, колумбійський клуб виступив зі шляхетною ініціативою присудити кубок бразильцям.


Офіційний сайт КОНМЕБОЛ повідомляє, що «Шапекоенсе», крім титулу, одержить два мільйони доларів призових, «Атлетико Насьональ» — мільйон. Його також буде нагороджено особливим титулом «Фейр-плей століття».


Повідомляється, що група футбольних зірок з різних країн вже висловила бажання грати за «Шапекоенсе» і посприяти відродженню клубу. Зокрема, йдеться про знаменитого бразильця Роналдіньо та аргентинця Гуана Романа Рікельме.