Зібрання Херсонського краєзнавчого музею завдяки «Голосу України» поповнилося цінним експонатом — знімками, зробленими редакційним фотокором Олександром Клименком протягом двох років на сході країни. Його «Фронтовий альбом» одразу посів почесне місце на нещодавно відкритій виставці з назвою «Хроніки АТО» — поруч із малюнками дітей, які вони надсилали українським воїнам. Доступ до видання зробили вільним: кожен може взяти його до рук і погортати у пошуках знайомих облич.


Директор краєзнавчого музею Тетяна Братченко каже, що за місяць виставку «Хроніки АТО» вже відвідали понад чотири тисячі городян — від школярів до військовослужбовців та бійців добровольчих батальйонів. Хтось приходить, щоб на власні очі побачити речові докази російської агресії в Україні: зброю РФ, паспорти російських громадян, вилучені у найманців під Маріуполем тощо. А от демобілізовані воїни пильно розглядають фотознімки на стінах у пошуках світлини загиблого побратима чи місць, якими пролягав бойовий шлях. Можливо, вони знайдуться у «Фронтовому альбомі» від Олександра Клименка та «Голосу України».



Херсонська область.

 


На знімку: директор Херсонського краєзнавчого музею Тетяна Братченко з новим експонатом — подарунком від «Голосу України».


Фото автора.