Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий етап. 6-й тур.
Група А. «Базель» (Швейцарія) — «Арсенал» (Англія). 1:4. ПСЖ (Франція) — «Лудогорець» (Болгарія). 2:2. «Арсенал» — 14 очок, ПСЖ — 12, «Лудогорець» — 3, «Базель» — 2.
Група В. «Бенфіка» (Португалія) — «Наполі» (Італія). 1:2.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул). 6:0. Голи: Бєсєдін, 9, Ярмоленко, 31 (п), Буяльський, 32, Гонсалес, 45+3, Сидорчук, 60, Мораес, 77.
«Динамо»: Рудько, Бурда, Хачеріді, Віда, Антунеш, Рибалка, Сидорчук (Корзун, 66), Буяльський, Ярмоленко, Гонсалес (Циганков, 69), Бєсєдін (Мораес, 76). Тренер — Сергій Ребров.
«Бешикташ»: Фабрі, Бек, Марсело, Тошич, Адріано, Арслан (Тосун, 46), Езьякуп, Гатчінсон, Куарежма (Фрай, 70), Шаган (Генюл, 46), Абубакар. Тренер — Шенол Гюнеш.
Вилучено Бека, 29 (фол останньої надії), Абубакара, 56 (два попередження).
Рефері — Крейг Томсон (Шотландія).
Київ. НСК «Олімпійський». 
14 036 глядачів. Мінус 2 градуси.
Група С. «Манчестер Сіті» (Англія) — «Селтік» (Шотландія). 1:1. «Барселона» (Іспанія) — «Боруссія» (Німеччина, Менгенгладбаг). 4:0. «Барселона» — 15, «Манчестер Сіті» — 9, «Боруссія» — 5, «Селтік» — 3.
Група D. ПСВ (Нідерланди) — «Ростов» (РФ). 0:0. «Баварія» (Німеччина) — «Атлетіко» (Іспанія). 1:0. «Атлетіко» — 15, «Баварія» — 12, «Ростов» — 5, ПСВ — 2.


***


Навіть перемога не давала «Динамо» шансів піднятися вище четвертого місця в групі. Однак це не завадило киянам з настроєм і завзято зіграти з «Бешикташем». Забивши шість «сухих» м’ячів, динамівці позбавили стамбульців сокровенних надій уперше потрапити до плей-оф Ліги чемпіонів.


Гостей дуже підвів німецький оборонець Бек, котрий заробив подвійне покарання: пенальті і червону картку за фол останньої надії. 11-метровий упевнено реалізував Ярмоленко. А в дебюті зустрічі він допоміг юному Бєсєдіну відкрити рахунок забитих м’ячів у єврокубках.


Ребров вважає, що «Бешикташ» не заслужив поразки з таким рахунком. «Однак сталося те, що сталося, — сказав наш тренер. — Нагадаю, що ми забили перший м’яч, коли на полі були рівні склади. Ми діяли дисципліновано і в обороні, і в нападі, вдало виходили в контратаки».


До перерви чемпіони України чотири рази змушували суперників починати з центру. Ще двічі вони забили після того, як на 56-й хвилині другу жовту картку отримав нападник Абубакар.


— Гадаю, несправедливо все списувати на турецькі видалення й применшувати наші заслуги, — зауважив тренер «Динамо». — Та й гру команди, котра претендує на вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, не має ламати єдиний епізод.


Таку точку зору підтримав і наставник «Бешикташа» Шенол Гюнеш:


— Сьогодні ми розтринькали все, що будували протягом року. Ми отримали гіркий досвід. Скільки б не було видалень, треба продовжувати грати у свій футбол. У мене склалося враження, що після першого пропущеного м’яча наші футболісти втратили інтерес до матчу, їх охопив якийсь поразницький настрій.


***


Сергій Ребров рішуче спростовує чутки про те, що залишає «Динамо»: «Сьогодні ми, либонь, довели, що в нас є команда».


І його підопічні неодмінно робитимуть усе, щоб і наступного розіграшу Ліги чемпіонів дістатися групового раунду. А поки що наступного понеділка в заключному матчі року «Динамо» вдома зіграє з лідером чемпіонату країни — донецьким «Шахтарем».


***


Не можна промовчати і про ганебну поведінку турецьких уболівальників. Кореспондент «Голосу України» опинився в центрі «бойових» дій, бо гостьовий сектор був поряд з ложею преси.


Над головами представників ЗМІ літали вирвані крісла, вибухали петарди. Окремі «гості» заходилися виривати кабелі на робочих столах журналістів. І лише рішуче та швидке втручання поліції трохи остудило гарячі голови дикунів.


Цікаво, якою буде реакція УЄФА на такі «пустощі» турецьких фанів? Хто і за які кошти ремонтуватиме розбиті сектори?..

 

Дерліс Гонсалес, Віталій Буяльський і Артем Бєсєдін.


Фото uefa.com