Колективу Національного університету «Львівська політехніка»


Шановні друзі!


Щиро вітаю поважних професорів, викладачів, працівників та студентів Національного університету «Львівська політехніка» із 200-річним ювілеєм від дня його заснування.


Ваш навчальний заклад, який бере витоки зі створення 1816 року Реальної школи у Львові, за час своєї історії перетворився на потужний навчально-науковий центр із значними здобутками, відомими науковими школами, власними традиціями та новою генерацією фахівців.


Львівська політехніка — це не лише один із найстаріших технічних університетів Європи і світу, це — наш вітчизняний бренд, наша марка і наша гордість. Понад 250 тисяч високо-кваліфікованих спеціалістів — ось той неоціненний скарб, який подарував університет Україні.


На скрижалі вітчизняної науки золотими літерами вписали свої імена такі відомі вчені-політехніки, як Ян Зех, Максиміліан Губер, Ігнацій Мосцицький, Іван Левинський, Ігор Богачевський, Лаврентій Жмурко, Юрій Величко, Григорій Денисенко, Михайло Максимович та багато інших корифеїв науки.


Вагомий науковий потенціал, інноваційні технології, новаторські проекти, які реалізує університет, дають йому змогу крокувати в ногу з часом і утримувати лідерські позиції серед вищих технічних навчальних закладів країни.


Дорогі студенти-політехніки! Ваші знання, талант і молодеча енергія нині конче потрібні Україні, а ваш патріотизм, почуття громадянської і людської гідності є надійною запорукою її інтелектуального, культурного й економічного розквіту.


Моя глибока шана викладачам і науковцям університету за їх щоденну напружену творчу працю, турботу про молоде покоління, безмежне терпіння і віру в краще прийдешнє.


Упевнений, що наукові відкриття, які допоможуть здійснити український прорив, народжуватимуться саме у стінах вашого університету. Тож зичу всім вам міцного здоров’я, добра і миру, нових здобутків та плідної діяльності на благо України!


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.