Львівська політехніка відзначає своє 200-річчя. Як розповів ректор університету професор Юрій Бобало, історію навчального закладу досліджували шість літ, і в архіві віднайшли декрет від 1816 року про заснування Реальної школи у Львові. Раніше вважали, що університет бере початок від Технічної академії, заснованої в 1844 році.


Нині у Львівській політехніці навчаються понад 33 тисячі студентів. Підготовка проводиться за 56 напрямами та 106 спеціальностями. Навчальний процес забезпечують понад дві тисячі викладачів, серед яких 20 докторів наук і більш як тисяча кандидатів наук. Випускниками вишу свого часу були Юрій Луценко, Дмитро Шимків, Лілія Гриневич і президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж. Серед почесних докторів університету — Марія Склодовська-Кюрі, яка цього звання була удостоєна ще в 1912 році.


На святкування 200-річчя найстарішого вищого технічного навчального закладу 


(7 грудня) приїхали 70 ректорів з України та всієї Європи. Урочистості почалися з подячного молебню в соборі святого Юра. На фасаді університету відкрили меморіальну таблицю, присвячену створенню Реальної школи — провісниці Львівської політехніки.

Львів.