У Запоріжжі відбулася акція протесту підприємців. Кілька десятків представників малого бізнесу спробували догукатися до міської влади.

Варто пояснити, що через конфлікт власників в обласному центрі не працюють шість велетенських супермаркетів. Проте на базарах міста покупців від того не побільшало. Приміром, стосовно промислової групи товарів — порожні вже якщо не цілі ринки, то ряди. Покупця немає, а мерзнути даремно продавці не хочуть. Причин такого стану справ — безліч, а найголовніша: у людей вистачає грошей хіба що на найнеобхідніше. Тож цьогорічні податкові новації, вважають дрібні підприємці, котрі пікетували міськраду, остаточно доб’ють їхній бізнес.

За словами голови Запорізького міського союзу підприємців «Ніка» Лідії Кривенко, «створюється враження, що лобіюють супермаркети, які й надалі працюватимуть. На акцію зібралися ті власники магазинів і кіосків, котрі просто не в змозі працювати далі. Бо, наприклад, є такі види товарів, на які потрібна ліцензія вартістю 40 тисяч гривень!».

Запоріжжя.