У понеділок, 5 грудня, відбувся успішний запуск європейської ракети-носія «Вега» з українським двигуном. Про це повідомляє «Урядовий портал».


«5 грудня 2016 року о 15:51 за київським часом з космодрому Куру у французькій Гвіані успішно стартувала ракета-носій легкого класу «Вега» з супутником спостереження Міністерства оборони Туреччини Gokturk-1», — йдеться у повідомленні. Як зазначається, ракету-носій «Вега» розроблено Європейським космічним агентством (ESA) спільно з Італійським космічним агентством (ASІ).


А от маршовий двигун для 4-го ступеня ракети-носія було розроблено Конструкторським бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля та виготовлено Державним підприємством «ВО «Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова».


Варто зазначити, що це вже восьмий запуск у межах програми «Вега» взагалі та другий цього року. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що державне підприємство «Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова» відправляє до США дві основні конструкції першого ступеня ракети-носія класу Antares.


Вл. інф.