Таку інформацію вчора ЗМІ повідомив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Микола Паламарчук. За його словами, керівництво цієї операції діяло непрофесійно і неправильно, що і призвело до загибелі поліцейських.


«Ми розбиралися з цим ретельно. Це не є з’ясуванням стосунків між правоохоронцями. Але ми не можемо дати оцінку в рамках кримінальної справи. Буде відомо все після перевірки ГПУ. Але попередньо можна сказати, що треба вносити деякі зміни до закону, що стосується саме структуризації системи, стосується зони відповідальності», — повідомив він.


Нагадаємо, що днями Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності зобов’язав силовиків щотижнево інформувати про стан розслідування перестрілки в Княжичах.


«ГПУ і Нацполіції щоп’ятниці інформувати письмово про стан та результати розслідування. Ми спільно з МВС і Нацполіцією вже розробили та подали на розгляд парламенту законопроект, в якому чітко визначено структуру органів поліції, їх повноваження та порядок взаємодії, а також порядок формування «професійного ядра» в підрозділах поліції», — заявив на засіданні комітету його голова Андрій Кожем’якін.