У Луганській області відбулися навчання з гасіння пожеж у закладах з масовим перебуванням людей, а також з ліквідації НС, пов’язаних з виявленням вибухонебезпечних та радіоактивних предметів.

 


Задум тактико-спеціального навчання для рятувальників був таким: через сильний вітер виник обрив лінії електропередач, яка забезпечує електроживлення кінотеатру, через що підвищилася напруга в мережі. Це спричинило займання електропроводки, а від неї спалахнули декорації та завіси сцени. Після того, як адміністрація кінотеатру повідомила про НС Службу порятунку, людей евакуювали, а з вогнем намагалися впоратися за допомоги первинних засобів пожежогасіння. Однак на другому поверсі кінотеатру залишилися глядачі, а на даху — робітники, які проводили ремонт.


На гасіння «пожежі» виїхало 10 підрозділів. У цей час особовий склад виявив ще й невідомий предмет, який може випромінювати радіацію, та предмет, схожий на вибуховий пристрій. Тож до роботи залучили групу піротехніків ДСНС, Національну поліцію та фахівців радіаційного, хімічного та біологічного захисту. Завдяки злагодженим діям підрозділи з усіма завданнями впоралися успішно.

Луганська область.


Фото прес-служби ГУ ДСНС у Луганській області.