У Краматорську підбили підсумки конкурсу «Свобода слова» пам’яті Ігоря Александрова, започаткованого Донецькою обласною державною адміністрацією спільно із обласною спілкою журналістів Національної спілки журналістів України. Відомий своїми телепередачами, які викривали зв’язок місцевої влади з криміналітетом, Александров загинув після жорстокого побиття бейсбольними битками на порозі телекомпанії «Тор» у Слов’янську в липні 2001 року.


Переможцем конкурсу в номінації «Журналістика» став журналіст і письменник Павло Кущ, автор публіцистичних і сатиричних колонок про ситуацію на Донбасі, опублікованих в обласній та всеукраїнській пресі протягом 2015—2016 рр. У номінації «Тележурналістика» кращою визнано Катерину Янжулу, кореспондента телекомпанії «Орбіта», яка представила актуальні репортажі про життя мешканців Донеччини. У номінації «Фотожурналістика» перемогла Аліна Комарова, більд-редактор газети «Приазовский рабочий», автор фоторепортажів із передової та з населених пунктів поруч із лінією фронту. Дипломи переможцям вручив заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Стокоз.


Конкурс відбувся вперше, хоча таку ідею обласна спілка журналістів виношувала давно — для підтримки колег, які працюють під жорстким тиском з боку влади та власників медіа. Але лише через 15 років після загибелі Ігоря премію його імені таки заснували.


Вл. інф.