Міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що він є збалансованим, але без урахування мінімальної заробітної плати 3 200 гривень. Поки що у кошторисі закладена мінімалка 1 600 гривень.

Але якщо буде підвищено розмір мінімальної зарплати, то це позитивно вплине на міський бюджет, адже дасть збільшення надходження податків із фізичних осіб. Плюс буде майже у 300 мільйонів. Щоправда, збільшиться і видаткова частина — за розрахунками, це 600 мільйонів гривень.


За проектом бюджету міста освітня галузь отримає понад 300 мільйонів гривень, ще майже 300 мільйонів виділять медикам. Понад 20 мільйонів розділять між собою два управління: ЖКГ спрямує кошти на будівництво бульварів, облаштування дитячих і спортивних майданчиків, а управління капітального будівництва — на реалізацію проектів-переможців за рахунок коштів бюджету участі, реконструкції шкіл та ремонтів у дитсадках тощо.


На фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг, планується спрямувати з міського бюджету коштів загальним обсягом понад 61 мільйон гривень.


Навіть нині у Чернігові активно ведуться роботи з реконструкції скверу імені Богдана Хмельницького та облаштування міського пляжу.

Чернігів.