У Дарницькому районі столиці представники поліції виявили квартиру з цінними речами й творами мистецтва. Як згодом з’ясувалося, тут зберігалося майно, що належить екс-прем’єру Миколі Азарову.


Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці в. о. голови Національної поліції Вадим Троян, поліцейські натрапили на неї під час відпрацьовування. Отримавши всі дозвільні документи, оперативники разом із адвокатом зайшли у квартиру.


— Десятки ікон і релігійних книг, датованих XІX століттям, оригінали (згідно з висновками експертів) творів живопису Іллі Рєпіна, Василя Тропініна й Нікаса Сафронова, — написав у соцмережі Вадим Троян. — А ще столове срібло, пам’ятні монети, нагородна зброя з дозволами на ім’я прем’єра-втікача й навіть козацька шабля. Також у квартирі знайдено нагороди й привітання від керівництва РФ, які «політемігрант» одержував навіть під час трагічних подій Революції Гідності.


Як повідомила прес-служба поліції, попередня вартість речей у квартирі колишнього прем’єра Миколи Азарова становить приблизно п’ять мільйонів доларів.


Як написав на своїй сторінці у Фейсбуці міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, у «схроні» Азарова крім різних цінностей було виявлено й багато цікавих документів, які нині ретельно вивчають.


Вл. інф.