Поліція Рівненщини розповсюдила повідомлення про зникнення 35-річного жителя села Гориньград Рівненського району Андрія Артвінського. Він працював на будівництві на вулиці Київській, 67 у Рівному, що біля торговельного центру «Арена». Востаннє його бачили на роботі увечері 2 грудня, після чого чоловік зник і на зв’язок не виходив, ідеться у повідомленні про розшук, розповсюдженому відділом комунікації поліції Рівненської області. У ньому також повідомили, що слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України, з’ясовують усі обставини зникнення людини, а також просять усіх, кому відома будь-яка інформація про місце перебування Андрія Артвінського, повідомити на спецлінію «102».


— Поїхав бідний на роботу. Нема й нема — вже переживаю. Дзвонимо. Телефонні гудки йдуть, але ніхто не піднімає слухавку. На другий день дзвонимо знову — знову гудки йдуть, та ніхто не відповідає, — розповіла журналістам матір зниклого Андрія Леся Хотенчук, як і про те, що пізніше не стало мобільного зв’язку з його номером.


Мати чоловіка розповіла журналістам, що до неї приїжджали керівники будови, втішали, пропонували гроші, тільки щоб вона «не подавала в поліцію».


У розповсюдженому відеокоментарі начальник Рівненського міського відділу поліції підполковник Василь Зелінський розповів:


— У процесі аналізу відомостей, отриманих від рідних, і повного об’єктивного дослідження обставин події при обстеженні будівництва ми все-таки схиляємося до думки, що з Андрієм стався нещасний випадок — падіння з висоти. Звичайно, точніше ми могли б говорити після експертиз та обстеження тіла. Тож нині всі сили кинули на пошук тіла.


Тільки повне і неупереджене розслідування цієї справи зможе підтвердити компетентність оновленої поліції, той факт, що реформи у ній таки відбулися. Зробити це поліцейським буде дуже нелегко, оскільки будова, де сталася трагедія, пов’язана з дуже впливовими  у Рівному і заможними людьми. Тож інтуїція підказує, що на рідних Андрія Артвінського теж чекає тривала боротьба за справедливість. Але нині дуже важливо знайти його тіло, щоб не було так, як у тій приказці: «Нєту тєла — нєту дєла».


До речі, цей випадок може стати приводом для перевірки контролюючими органами офіційності працевлаштування людей, щоб ті (а також їхні сім’ї, як у випадку із 7-річним сином Андрія Артвінського) мали соціальні гарантії на випадок лиха, щоб за кожного з них працедавцем сплачувалися податки, щоб дотримувалися правил техніки безпеки на виробництві.


Рівне.