Школи Тернополя безкоштовно отримають бюлетень «Зелений прорив», який щойно вийшов друком. На уроках біології, географії, факультативах вони будуть знайомитись з інформацією про екологічний стан міста, його природні ресурси, екологічно небезпечні підприємства, радіаційну безпеку тощо.

У бюлетені також вміщена програма охорони навколишнього середовища Тернополя на 2011—2015 роки, концепція комплексного озеленення міста, його екологічний паспорт, схема локальної екомережі.

Над «Зеленим проривом» працювали провідні спеціалісти управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міськради, громадські організації, науковці. Вони переконані: бюлетень стане важливим елементом гуманізації шкільної освіти. Тернопільські школярі і раніше брали активну участь в екологічних акціях, експедиціях, розробці екостежок. Завдяки новій інформації вони зможуть систематизувати і розширити цю роботу. На думку міського голови Сергія Надала, Тернопіль став одним з перших міст в Україні, де розроблено фундаментальну методологічну основу для подальшого екологічного становлення.

 

Вл. інф.