За інформацією прес-центру штабу АТО, російсько-окупаційні війська у кілька разів збільшили кількість обстрілів. За добу (дані на ранок 12.12) ворог 51 раз відкривав вогонь по позиціях українських захисників. Як повідомляє група «Інформаційний спротив», найактивніше терористи вели обстріли на приморському напрямку, на ділянці Мар’їнка — Красногорівка, від Пісок до Зайцевого, включно з Авдіївкою, на Світлодарській дузі, спостерігається активізація Стахановського угруповання супротивника, зафіксовано обстріли на ділянці Щастя — Станиця Луганська. Майже скрізь на зазначених ділянках окупанти застосовували, крім стрілецького озброєння, міномети, гранатомети, епізодично — зенітні установки.

Позиції сил АТО уздовж дороги Маріуполь — Тельманове, на північ від Водяного, позиції на схід від Водяного й Лебединського, на висотах на північ від Широкиного й на схід від Ломакиного накрили чотири ворожі батареї гаубиць
122 мм і 152 мм.

Також окупанти двічі застосовували 122 мм ствольну артилерію по позиціях сил АТО на південь та схід Новотошківки, а також на північ від Жолобка. Вогонь вівся з великим розносом.

Як написав на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат Дмитро Тимчук, відзначалося активне застосування окупантами зі складу Стахановського угруповання 120 мм мінометів, вогонь вівся по опорних пунктах українських військ від Причепилівки до Сокольників, а також по лівому флангу Світлодарської дуги — на схід від Троїцького.

На приморському напрямку, крім ствольної артилерії, окупанти на декількох ділянках знову підтягли в першу лінію бронегрупи. На південь від Докучаєвська діють дві БМП-1, у районі Саханка — Азов — два танки і три БМП-2. Російсько-окупаційні війська діють за відпрацьованою схемою — непомітний вихід на замасковану вогневу позицію, обстріли й швидкий відхід у глиб бойових порядків. Крім цього, бронегрупи часто застосовуються для прикриття виходу на близьку дистанцію своїх піхотних підрозділів чи їх відходу, також у такий спосіб окупанти часто прикривають перегрупування в першій лінії.