Футбол. Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 18-й тур.

9 грудня. «Дніпро» — «Олімпік». 1:1. Дніпро. «Дніпро-Арена». 1 380 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Ротань, 29 — Танчик, 85. Вилучено Кравченка («Дніпро», 66, два попередження).

10 грудня. «Волинь» — «Ворскла». 0:1. Луцьк. «Авангард». 870 глядачів. Рефері — Березка (Київська область). Гол: Одарюк, 50.

11 грудня. «Карпати» — «Зірка». 2:3. Львів. «Арена Львів». 1 573 глядачі. Рефері — Дердо (Чорноморськ). Голи: Бланко-Лещук, 6, Чачуа, 70 — Бацула, 30, Перейра, 69, Кучеренко, 74.

«Олександрія» — «Чорноморець». 2:1. Олександрія. КСК «Ніка». 1 951 глядач. Рефері — Вакс (Хмельницький). Голи: Микицей, 17, Грицюк, 78 — Ковалець, 22. Вилучено Гітченка («Олександрія», 90, два попередження), Данченка («Чорноморець», 90+3, за розмови з рефері).

«Сталь» — «Зоря». 0:2. Дніпро. «Метеор». 150 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Караваєв, 74, Бонавентуре, 76.

                                                    

***

Після першого тайму футболісти «Дніпра» перебували в доброму гуморі, бо були попереду і втрачати лідерства, схоже, не збиралися. Однак доля підготувала їм серйозне випробування. Спочатку поле через два попередження залишив досвідчений Сергій Кравченко. А грати в меншості було доволі виснажливою справою. В результаті за п’ять хвилин до завершення основного часу не найвищий на зріст у складі гостей Володимир Танчик (165 см) забив головою. Нічия — не такий уже й поганий, враховуючи ситуацію, результат для дніпровців.

***

У сезонах 2001/2006 років нинішній наставник «Ворскли» Василь Сачко успішно грав у нападі «Волині», провів 148 матчів, забив 57 м’ячів. Його тренером тоді був Віталій Кварцяний, котрий і тепер очолює клуб із Луцька. І, як бачимо, учень зі своєю командою переміг колишнього вчителя.

***

У драматичній боротьбі відбувався поєдинок у Львові. Глядачі побачили аж 5 забитих м’ячів. Рахунок відкрили господарі. Але основні події розгорталися в другому таймі. Гості встановили рівновагу і вийшли вперед. Але через хвилину «Карпати» зрівняли рахунок.

Та знову паритет тривав недовго. І оборонцеві «Зірки» Кучеренку, котрий вдало підключився до атаки, вдалося забити переможний гол.

***

Невдача не дала одеситам увійти до когорти шести команд, котрі за підсумками першого етапу чемпіонату продовжать боротьбу за нагороди.

Натомість футболісти «Олександрії» зміцнили турнірне становище, піднявшись на високу четверту позицію.

***

Луганчани довго не могли зламати оборону суперника. Хоча й переважали його в класі. І цей аргумент, зрештою, таки приніс їм бажаний результат. Протягом півтори хвилини «Зоря» забила два м’ячі. І питання про переможця було знято. Караваєв блискавично зіграв на добивання, а 19-річний нігерійський форвард Бонавентуре подвоїв рахунок, продемонструвавши ефектний дриблінг.

***

Учора у Ньоні (Швейцарія) відбулося жеребкування єврокубків. У 1/16 фіналу розіграшу Ліги Європи (матчі 16 та 23 лютого) донецький «Шахтар» зустрінеться з «Сельтою» (Іспанія, Віго). Перший поєдинок відбудеться в Іспанії.