Біатлон. Минулими вихідними наші спортсмени попрацювали, як то кажуть, на славу. Насамперед варто відзначити національну жіночу збірну, котра на етапі Кубка світу в словенській Поклюці виборола бронзові медалі в естафеті, поступившись лише суперницям з Німеччини та Франції.


Цю нагороду здобували Ірина Варвинець, Юлія Джима, Олена Підгрушна та Анастасія Меркушина. Про Настю слід сказати окремо, бо її терміново викликали з Італії (і недарма), де в Ріднау вона встигла виграти дві золоті медалі на етапі Кубка ІBU: в міксті (разом із Артемом Тищенком) та спринті (7,5 км).


І в Поклюці на відповідальному завершальному етапі 21-річна Меркушина не дала шансів на медаль знаменитій Габріелі Коукаловій із Чехії. Українка відстрілялася без промахів і додала у швидкості на останньому колі, посівши заслужену для України третю сходинку.


Досить успішно виступила і чоловіча збірна в естафеті, посівши високе четверте місце.


І щоб картина українських успіхів була повною, повідомимо ще й про медалі на юніорському етапі Кубка ІBU в Ленцергайді (Швейцарія). Антон Дудченко, якому днями виповниться 20 років, виграв індивідуальні перегони, залишивши позаду росіянина Стрєлцова.


Золоту медаль у спринті виборов наш Віталій Труш. У цій само дисципліні «срібло» здобула Христина Дмитренко.

 


На знімку: український «бронзовий» квартет (зліва направо) — Олена Підгрушна, Юлія Джима, Ірина Варвинець і Анастасія Меркушина.                                         

       Фото bіathlon.com.ua