Найближчими тижнями Генеральна прокуратура України оголосить про завершення розслідування справи проти екс-міністра юстиції України Олени Лукаш. Про це повідомив глава департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу «112 Україна».


Нагадаємо, екс-міністра юстиції Олену Лукаш підозрюють у скоєнні службового підроблення й у заволодінні 2,5 млн. грн. з державного бюджету, які разом з іншими представниками Мін’юсту були незаконно виділені на так зване доопрацювання україно-європейського законодавства. Але, як заявляв раніше Сергій Горбатюк, це «доопрацювання», за висновками експертиз, не мало жодної наукової цінності. Фактично це була просто компіляція матеріалів, узятих з відкритого доступу в Інтернеті.


Генпрокуратура ще з травня 2014-го проводить розслідування з цього факту. Лукаш затримали в Києві 5 листопада 2015 року. Печерський районний суд Києва заарештував екс-міністра юстиції з можливістю внесення застави в 5,1 млн. грн., яку вніс за неї народний депутат України Вадим Новинський. Тоді Лукаш залишила ГПУ з електронним браслетом. Однак Апеляційний суд Києва 18 листопада того ж року зменшив заставу для колишнього міністра юстиції Олени Лукаш до 2,5 млн. грн. Крім цього була прийнята постанова зняти з неї електронний браслет.