На богослужінні у Свято-Михайлівському храмі, що у селищі Млинів на Рівненщині, вперше почув, що в зоні проведення АТО на Донбасі поранений наш земляк Тарас Коханюк. Отець Тарас зізнався: знав про поранення прихожанина храму раніше, але на його прохання утримувався від поширення інформації про це.


22-річний Тарас Коханюк цьогоріч у лютому достроково завершив навчання в Національній академії Сухопутних військ у Львові. Адже в країні триває війна, і потреба у командирах для війська актуальна. Узагалі молодий лейтенант лише тиждень служив в умовах миру в одному з військових підрозділів. Уже за тиждень — на передовій у Мар’їнці — приймав посаду командира механізованої роти. Два місяці боїв, небувалого напруження — і команда відбула на злагодження на Рівненський полігон. А потім — знову в зону проведення АТО у Станицю Луганську для виконання завдань за призначенням.


Поранення лейтенант Тарас Коханюк дістав 21 жовтня близько дев’ятої години ранку. Лікувався в Станиці Луганській, Сєверодонецьку. Після госпіталю в Харкові доліковувався ближче до рідної домівки — у Львові, куди його перевіз брат Петро, який нині сержант роти курсантів в Національній академії Сухопутних військ. До речі, Петро Коханюк — також учасник бойових дій в зоні проведення АТО.


Нині Тарас Коханюк у відпустці за станом здоров’я — на реабілітації після поранення. Отож присутність сина і внука в оселі — радість для всієї родини, передусім — для батьків двох бойових офіцерів Української армії, які над усе хочуть, щоб якомога швидше в Україні запанував мир.

Млинів Рівненської області.