Два провадження зареєстровано за фактом внесення недостовірних даних народними депутатами (ст. 366-1 Кримінального кодексу України). Одне провадження — за фактом незаконного збагачення заступника голови облради (ч. 3 ст. 368-2 ККУ — «Незаконне збагачення особи, яка займає особливо відповідальне становище»), повідомили в прес-службі НАБУ.


За інформацією відомства, дані про ще чотири кримінальні провадження внесено за фактом незаконного збагачення та внесення недостовірних відомостей до декларацій трьома суддями. «Щодо двох служителів Феміди детективи бюро розслідують скоєння злочину, передбаченого ч. 2. ст. 368-2 КК України, третій суддя фігурує у двох провадженнях, відкритих за фактами незаконного збагачення (ч. 3 ст. 368-2 ККУ) та внесення недостовірних відомостей до е-декларацій (ст. 366-1 ККУ)», — заявили в НАБУ.


Нагадаємо, днями під час зустрічі з представниками ЗМІ Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що ГПУ провела аналіз поданих високопосадовцями електронних декларацій і виявила серйозні порушення у документах понад 50 народних депутатів. За його словами, вказані документи надіслано для перевірки за належністю до Національного агентства з питань запобігання корупції. Після чого складені ними протоколи буде скеровано до суду.