«Ми хочемо звернути більше уваги на спортивне протезування, яке не фінансується державою, спортивну реабілітацію, психологічну реабілітацію, і я сподіваюся, що дедалі більше однодумців та партнерів долучатимуться до нашого проекту», — поділилася планами Соломія Вітвіцька.


Один із героїв проекту Віктор Кардаш, втративши ногу в АТО і ставши на протез, виявив бажання бути медиком-протезистом. Під час презентації народний депутат Костянтин Яриніч приємно здивував воїна, вручивши йому сертифікат на навчання в Канаді, де той зможе отримати безцінні знання в обраній галузі.


Керівник центру надання допомоги учасникам АТО Кіровоградської ОДА Сергій Шагін вручив сертифікат на спортивне протезування руки Олегу Лук’янченку. А депутат міської ради Кропивницького Олександр Цертій передав проекту «Переможці» кошти, зібрані ним і колегами. Секретар міської ради Андрій Табалов пообіцяв своє сприяння у здійсненні мрії кропивницького «кіборга», героя проекту «Переможці» Вадима Довгорука стати військовим психологом.


У відкритті виставки також взяв участь канадський фахівець з протезування Чед Нільсен. Уже два роки він відвідує Україну, і завдяки цій людині багато бійців АТО, які втратили на війні кінцівки, отримали сучасні біопротези.


«Я думаю, що жаліти нас не треба. Лише підтримувати морально, а решта докладеться», — сказав під час презентації Віктор Кардаш. А Вадим Довгорук ще й жартував: «Чому в нас паралімпійська збірна найсильніша? Бо в нас немає ні пандусів, ні низьких бордюрів».



Кропивницький.