Дорогі друзі!


Щиро вітаю вас із нагоди знаменної події — 200-річчя з дня заснування Львівського торговельно-економічного університету.


Народившись на землі славетного Каменяра у далекому 1816 році, Львівський торговельно-економічний університет нині перетворився на потужний освітньо-науковий центр європейського зразка, де панує дух інтелекту, новаторства та високої істини, де роками напрацьовувались кооперативні традиції і зберігались таємниці успішного ведення торговельних справ.


Століття творчої праці та професійного зростання принесли університету заслужені честь і славу. А його внесок у розбудову Української держави воістину неоціненний — понад 100 тисяч висококваліфікованих фахівців!


У стінах вашого університету зросла і діяла ціла плеяда визначних учених та громадсько-політичних діячів, які своєю невтомною працею і талантом звеличували Україну. Серед них — Володимир Залозецький, Ярослав Гординський, Григорій Микитей, Володимир Білинський, Олена Степанів, Петро Франко, Федір Срібний, Володимир Кучер, Олександр Тисовський, Володимир Огоновський, Іван Карпинець, Григорій Вербицький, Михайло Герасименко, Федір Заставний, Григорій Ковальчак, Микола Шраг та інші видатні постаті.


Сьогодні ключовими факторами модернізації та успіху Української держави є інноваційний розвиток та людський капітал. Ми пишаємось тим, що саме таких особистостей — компетентних, критично мислячих, амбітних, ініціативних і відповідальних, здатних творити нову Україну ХХІ століття, — формує Львівський торговельно-економічний університет.


Глибоко вдячний викладачам і науковцям університету за їх самовіддану працю, творчий пошук, активну життєву позицію і віру у велике майбутнє України.


Упевнений, що Львівський торговельно-економічний університет і надалі буде флагманським осередком освіти, науки і культури, що дає потужний імпульс для розвитку інтелектуального, духовного і економічного потенціалу українського народу.


Зичу всім вам міцного здоров’я, творчого натхнення, сил і наснаги для здійснення всіх задумів і планів на благо української освіти і науки, в ім’я Української держави!


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.