ВИБОРИ

 

На Запоріжжі підбито підсумки голосування у п’яти об’єднаних громадах. Найчастіше перемогу святкували (до того ж із переконливим результатом від 63 до 80 відсотків голосів) кандидати, які й раніше працювали сільськими головами. Зауважимо також, що зазвичай ішли вони на вибори як безпартійні самовисуванці.


Зокрема, в Ботієвській громаді (Приазовський район) переміг чинний Ботієвський сільський голова Микола Чубуклієв. Головами Малотокмацької і Таврійської (Оріхівський район) громад стали сільські голови нині центральних садиб згаданих об’єднань — відповідно Анатолій Махалатка та Микола Свиридов. Перший виявився єдиним партійцем («Наш край»), а другий здобув найпереконливіший результат у 79,8 відсотка голосів. Ще один сільський голова, але із села Лисогірка Запорізького району, — Світлана Зачепило перемогла в Біленьківській територіальній громаді. Додамо, що попри наче «скромний» результат у 62,8 відсотка, в абсолютних цифрах Світлана Іванівна отримала мало не вдвічі більше голосів, ніж будь-хто з її колег-переможців, — 1744 голоси.


І вже зовсім «зламала схему» Наталія Івашина. Вона здолала шістьох конкурентів в Остриківській громаді, здобувши 49 відсотків голосів. До обрання жінка працювала секретарем сільради в селі Остриківка Токмацького району, зауважує наш власкор Леонід СОСНИЦЬКИЙ.