ВИБОРИ

 

Минулої неділі відбулися вибори до трьох об’єднаних територіальних громад, створених на території Криничанського району Дніпропетровської області: Криничанської, Аульської та Божедарівської. Явка становила 40 відсотків.


Керівником Криничанської громади було обрано самовисуванця Олександра Лісового, котрий отримав переважну більшість голосів виборців, — 1525. Його найближчий суперник — Галина Філімонова — отримала 380 голосів.
У Божедарівській ОТГ головою обрано Володимира Дирка (1105 голосів «за»). Його головний конкурент Олег Коваль набрав 496 голосів. На третьому місці Сергій Воробйов із 19 голосами.


Головою Аульської громади обрано Ігоря Драка (1165 голосів). Показово, що члени громади не виявили довіри колишньому голові Аульської сільради Федорові Глачеву. Він набрав лише 316 голосів.


Як зазначають спостерігачі Опори, народне волевиявлення відбулося без будь-яких серйозних порушень виборного законодавства. Боротьба виявилася досить напруженою, особливо до складу депутатського корпусу громад, де в середньому було зареєстровано три кандидати на один депутатський мандат. А у Криничанській громаді, що об’єдналася навколо колишнього райцентру Кринички, — взагалі чотири, інформує наш власкор Ольга ПЕРОВА.