На останньому засіданні виконкому Федерації футболу України зроблено кадрові зміни у складі Комітету з етики та чесної гри. На посаду голови призначено генерального директора міжнародної компанії «Federbet» італійця Франческо Баранку. До наступного засідання виконкому він має подати на розгляд нові кандидатури заступників та членів комітету.


Президент ФФУ Андрій Павелко вважає, що рішення про призначення Баранки має додати продуктивності в боротьбі з договірними матчами в українському футболі. Очільник федерації переконаний, що принциповість італійця допоможе з першого дня спільної роботи дати зрозуміти корупціонерам, що настав час реальних змін.


Баранка — фахівець світового рівня. Він працював радником та керівником юридичного відділу однієї з найбільших букмекерських компаній Європи. Виступав експертом у низці справ з розслідування договірних матчів. На посаді голови Комітету з етики та чесної гри італієць змінив віце-президента ФФУ Ігоря Кочетова.


Також Баранка отримав в Україні статус футбольного прокурора, повідомив на брифінгу після засідання виконкому Андрій Павелко. Італієць підпише з ФФУ контракт за схемою 1+1 рік.