Народний депутат Вадим Кривохатько (82-й виборчий округ Запорізька область) звернувся до Генерального прокурора Юрія Луценка з проханням утриматися від призначення одного із керівників прокуратури Запорізької області. Йдеться про працівника Харківської облпрокуратури Василя Кармана, якого начебто планують призначити першим заступником прокурора Запорізької області. Народний депутат звертає увагу на дані е-декларації прокурорського працівника, а також на цілу низку скандалів, перебіг яких свого часу потрапив у пресу.


Своє прохання знаний на Запоріжжі фермер, а за першою освітою випускник Київської вищої школи МВС, мотивує тим, що «Запорізька область фактично стала прикордонною, і призначення таких людей на ключові посади в прокуратурі області може дискредитувати державну владу і мати непередбачувані наслідки».


До сказаного додамо те, що призначений в 2005 році головою Вільнянської РДА В. Кривохатько закривав дірки районного та сільських бюджетів району... власним коштом. Він самотужки значною мірою виконав програму «Шкільний автобус» у районі, газифікував ціле село тощо. Водночас його перша спроба стати народним депутатом у 2012 році була розбита саме прокуратурою. Перед виборами, опираючись на факт травматизму на його підприємстві кількарічної давності, було порушено відразу чотири кримінальні справи, і перемогу святкував інший кандидат. Напевно, тому кадрові питання прокуратури для Вадима Кривохатька є такими болючими.

Запоріжжя.