За інформацією прес-центру штабу АТО, за добу (станом на ранок 14.12) російсько-окупаційні війська 15 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Терористи продовжили застосовувати міномети 120-го і 82-го калібрів, обстрілюючи Кримське, що на луганському напрямку. Також із гранатометів і стрілецької зброї окупанти вели вогонь по Станиці Луганській.


На донецькому напрямку з мінометів калібру 82 мм російсько-окупаційні війська вели вогонь по Луганському та Новоолександрівці, а з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї — по Авдіївці й Верхньоторецькому. У районі населеного пункту Луганський вогонь вів снайпер.


Під вогонь артилерії калібру 152 мм потрапили наші позиції в районі Бородінського, а 122 мм — Широкиного. Із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї на маріупольському напрямку бойовики обстрілювали Мар’їнку і Талаківку.


Як повідомляє група «Інформаційний спротив», окупанти активно зміцнюють свої позиції уздовж Бахмутської траси, фактично створюючи в районі селищ Фрунзе і Сміливе укріпрайони. Поблизу цих населених пунктів за останні три дні фіксувалося активне переміщення автотранспорту, інженерної техніки й бронетехніки. Убік Жолобка через перехрестя біля Сміливого було помічено колону з 10 одиниць вантажівок, три БМП-1 та один легкий броньований транспортер МТ-ЛБ. А на схід і на північ від траси окупанти проводять активні інженерні роботи.


Як повідомив у себе на сторінці у Фейсбуці народний депутат Дмитро Тимчук, на приморському напрямку спостерігається активне перегрупування сил супротивника. На ділянку в районі населеного пункту Верхньошироківське (колишній Октябр) окупанти висунули ще одну мобільну вогневу групу, до якої увійшли чотири «Урали» з мінометами калібру 120 мм на причепі.