Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський направив звернення до Голови Служби безпеки України Василя Грицака з проханням перевірити інформацію про проведення таємної зустрічі у Мінську (Республіка Білорусь) народного депутата України, члена Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Надії Савченко із ватажками бандитсько-терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» Ігорем Плотницким та Олександром Захарченком.


«У разі, якщо така зустріч мала місце, а у розпорядженні СБУ наявна інформація про підстави та обставини її проведення, прошу поінформувати комітет: яким державним органом та/або посадовою особою народний депутат України Савченко Н. була уповноважена на ведення перемовин з представниками бандитсько-терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР»; час, місце, мету і результат проведеної зустрічі; чи були поінформовані народним депутатом України відповідні органи СБУ про заплановану зустріч; чи проводився із народним депутатом України інструктаж особи, яка володіє відомостями, що становлять державну таємницю», — йдеться у листі С. Пашинського до Голови СБУ, оприлюдненому на офіційному сайті парламентського комітету.


«У разі, якщо у розпорядженні СБУ відсутня інформація про проведення у місті Мінську (Республіка Білорусь) народним депутатом України Савченко Н. зустрічі з ватажками бандитсько-терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» Плотницьким І. та Захарченком О., а також відсутня інформація про підстави та обставини її проведення, прошу перевірити вказану інформацію та, за наявності підстав, вжити відповідних заходів реагування», -зазначив у листі С. Пашинський. Голова комітету звернувся з проханням до СБУ повідомити комітет про результати перевірки.


«У разі отримання інформації питання буде розглянуто на засіданні комітету», — йдеться у повідомленні парламентського комітету.


Вл. інф.