На Рівненській АЕС розпочався тиждень «стажування» на виробничих посадах школярів міста-супутника Вараша. Ідею старшокласників спробувати себе у ролі атомників, провівши повноцінний робочий день на АЕС, підтримав гендиректор станції Павло Павлишин.

 

На знімку:

 

Антон та Юрій Остапови

 

Першим «приміряв» на себе професію начальника зміни блоку АЕС дев’ятикласник ЗОШ №1 Антон Остапов. Його куратором став батько Юрій Остапов, який працює на РАЕС вже близько вісімнадцяти років. Взагалі у родині Антона є ціла династія атомників із загальним стажем 57 років. Крім батька, провідним інструктором навчально-тренувального центру АЕС працює його дідусь Віктор.

 

«Сьогодні я дізнався багато нового та цікавого. Поруч з татом почувався комфортно і міг ставити будь-які питання для кращого розуміння всіх тонкощів його роботи. З майбутньою професією ще не визначився, але після стажування задумався над тим, щоб пов’язати своє життя саме з ядерною енергетикою», – поділився враженнями від першої вахти Антон Остапов.

 

А ось одинадцятикласниця гімназії Єлизавета Зайчик спробувала себе у ролі працівниці хімічного цеху, її ровесниця Анна Матвійчук – генерального директора РАЕС.

 

Вікторія ЛЕОНОВА,
керівник прес-центру Рівненської АЕС.

Фото автора.

 

Рівне.

 

Голос України