Обідньої пори 14 грудня псевдопрацівник соціальної служби під приводом обміну старих банкнот на нові виманив у 76-річної пенсіонерки із села Софіївка Дубенського району майже 30 тисяч гривень. Жінка звернулася за допомогою до поліції.

 

У розпочатому досудовому розслідуванні у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України поліцейські встановили, що двоє невідомих чоловіків у селі Софіївка, навідуючись в обійстя місцевих жителів, переконували їх у необхідності обміну нинішніх банкнот на гроші «нового» стандарту. Аргументували це вигаданими законодавчими актами, що невдовзі нібито вступлять у силу. Завітавши до літньої жінки, один з аферистів попросив дістати наявні кошти та почав переписувати серійні номери. Після цього взявся оформляти квитанцію для подальшого обміну. Він пояснив жінці, що завтра до неї приїдуть інкасатори з новими банкнотами і заберуть старі. Також попросив принести паспорт. Тільки-но господиня вийшла в іншу кімнату, як «соціальний працівник» поквапився втекти.

 

На вигляд чоловікам 30-35 років, смуглявої зовнішності, розмовляють з акцентом.

 

Правоохоронці черговий раз просять громадян не впускати незнайомців до своїх домівок та не вірити їхній інформації про обмін державної валюти, будь-які законодавчі зміни чи іншим вигаданим версіям, що стосуються фінансових питань. Якщо до вас завітали підозрілі особи, зателефонуйте одразу на спецлінію «102».

 

Про це «ГУ» повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

 

Рівненська область.

 

Голос України