Ми вже повідомляли («Голос України» № 236 від 10 грудня) про те, що поліція оголосила за заявою сестри у розшук 35-річного мешканця села Гориньград Рівненського району Андрія Артвінського, який працював на будові на вулиці Київській, 67 у Рівному, але додому не повернувся 2 грудня. Цього дня його востаннє бачили і на будові.

 

Під час журналістського розслідування, яке викликало громадський резонанс і змусило співробітників поліції працювати оперативніше, з’ясувалося, що Андрій Артвінський загинув на будові. Його мати Леся Хотенчук розповіла, що до неї приїздили з будови, просили пробачення за загибель сина, пропонували гроші, щоб вона не заявляла до поліції. Але тіла не привезли...


Наскільки інформація родичів відповідає дійсності, має перевірити слідство. Але начальник Рівненського міського відділу поліції підполковник Василь Зелінський повідомив: «Ми все-таки схиляємося до думки, що з Андрієм стався нещасний випадок — падіння з висоти. Звичайно, точніше ми могли б говорити після експертиз та обстеження тіла. Тож нині всі сили кинули на пошук тіла».


І ось повідомлення для ЗМІ, яке розповсюдив відділ комунікації поліції Рівненської області:


«Завдяки проведеним розшуковим заходам 14 грудня у лісовому масиві поблизу села Олександрія Рівненського району поліцейські виявили мертвим безвісти зниклого 35-річного жителя села Гориньград. Тіло направлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та процедури впізнання».


Тепер поліцейські мають знайти відповідь не лише на запитання, як загинув Андрій Артвінський, а й як його тіло опинилося за десятки кілометрів від Рівного.

Рівне.